Waarom het belangrijk is om Bijbel Lezen op #1 te zetten in 2018

We zitten alweer in 2018. Wat is jou goede voornemen voor dit jaar?

Als christen kun je een hele waslijst hebben voor je geestelijk leven. Meer Bijbel lezen, meer bidden, meer meedoen in de kerkelijke gemeenschap, meer liefhebben, meer christelijke boeken lezen etc.

Mag ik te midden van al deze ‘goede voornemens’ een suggestie doen? Kies er één. Kies voor meer en vaker de Bijbel lezen. Ik geloof namelijk dat dit een domino effect zal hebben waardoor je veel meer verandering in je leven teweeg brengt dan wanneer je je op een hele lijst gaat storten. Laat gevoelens als ‘de Bijbel is een saai boek’ of ‘ik kan het toch niet goed begrijpen’ niet winnen. De Bijbel lezen is cruciaal!

Omdat je hiermee God op de eerste plaats zet!

God is het die schiep, niet wij. God is het die ons redt, niet wijzelf. God is het die eerst tot ons spreekt, en pas daarna reageren wij in dankzegging, gebed en bekering. Door Bijbel lezen op #1 te zetten laat je God éérst spreken, pas daarna jezelf of een ander.

Wanneer je Gods Woord leest kan het niet anders dan dat je gebedsleven nieuw leven ingeblazen wordt. Als Gods Woord tot je komt dan ‘moet’ je daar wel op reageren. Dan kun je niet onverschillig blijven.

Wanneer je Gods Woord leest en je meer en meer zicht krijgt waar God je uit heeft gered dan wil je niet anders dan je broers en zussen opzoeken om hand aan hand, schouder aan schouder tot Zijn eer te leven in het besef dat je elkaar daarvoor nodig hebt.

Wanneer je Gods Woord leest, dan proef je Gods hart voor jezelf maar ook voor die ander. Die ander die Gods grootheid, liefde en genade nog niet kent. Wanneer God spreekt, dan kunnen we dat niet alleen voor onszelf houden.

Omdat we moeten kiezen tussen het absorberen van Gods Woord of onze cultuur.

Satan wijdt zichzelf 168 uur per week toe om onze levens, gedachten, verlangens en emoties te vullen met rotzooi! Hij ziet er op toe dat we in onze seculiere cultuur continue omringd worden door media, entertainment, politiek, recreatie en trends die volgepropt zitten met leugens over wie we zouden moeten zijn, hoe we ons zouden moeten voelen en bij wie, waar en hoe we aan onze verlangens tegemoet kunnen komen.

Denk je dat je er mee weg kunt komen door de Bijbel af en toe een paar minuutjes te lezen? Gods Woord tot je nemen is cruciaal om een onwankelbaar, krachtig, vrij en een vernieuwd denken te behouden en te ontwikkelen. Een van de redenen waarom zoveel christenen nagenoeg net zo leven als ongelovigen is omdat ze 99% van hun tijd alles absorberen wat de omringende cultuur naar hen toe slingert en hier en daar een procentje aandacht geven aan Gods Woord.

Omdat de Bijbel hét boek is!

Hoezo, de Bijbel is hét boek? Wat ik bedoel is dat de Bijbel het enige boek in zijn soort is. Kijk maar eens wat de Bijbel er zelf over zegt:

First things first

Dus, wil jij samen met mij de uitdaging aangaan om Gods Woord op #1 zetten in 2018? Gods Woord als eerste in je leven te laten spreken? Je als eerste door Zijn Woord te laten leiden?

Ik wil je uitnodigen om Gods Woord boven onze cultuur, andere (christelijke) boeken, artikelen, blogs en mensen in ons leven te plaatsen. Ik wil je uitnodigen om de Bijbel dé bron van vreugde en voldoening voor je ziel te laten zijn.

Laten we de Bijbel lezen, koesteren, ermee worstelen, het kennen, ervan houden en erop vertrouwen. “De mens leeft niet van brood alleen, maar van ieder woord dat klinkt uit de mond van God” (Mattheus 4:4). Hieronder vind je een paar linken om er een succes van te maken!

_______________________________

Handige links:

debijbel.nl: lees gratis de nieuwe Bijbelvertaling en bijbel in gewone taal. Voor abonnees is de bijbel ook te beluisteren en zijn er meer vertalingen beschikbaar.

JezusVerlosser.nl: gratis mp3 downloads van de herziene staten vertaling.

Bijbelleesrooster: download hier een leesplan om de Bijbel in 1 jaar te lezen.

Bijbelleesrooster: download hier een leesplan om de Bijbel in 2 jaar te lezen.


Een reactie op “Waarom het belangrijk is om Bijbel Lezen op #1 te zetten in 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s